Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med Emirates

Som flypassager kan du have forskellige rettigheder, hvis dit fly ikke går som planlagt. Det kan derfor være i din bedste interesse, at du ved, hvordan du er stillet i forskellige situationer. En forsinkelse eller aflysning kan nemlig betyde, at man ikke når f.eks. bookede hotelovernatninger, eller at man er nødsaget til at booke nye billetter.

Erstatning fra Emirates

Ved en Emirates forsinkelse kan det være godt at vide, hvilke rettigheder man har. Derfor får du et kort oprids herunder.

Emirates forsinkelse

Hvis du står midt i en forsinkelse, som varer mere end 5 timer, kan du have ret til at dine billetter refunderes, eller at du kan få en returflyvning. I samme situation kan det være nødvendigt med en hotelovernatning og transport til hotellet. Dette vil Emirates skulle betale for.

Hvis du ankommer mere end 3 timer senere til din destination, kan der være kompensation at hente. Hvor meget du kan få i kompensation, vil afhænge af, hvor lang en flyrute du skal på. Du vil opleve, at beløbene ændrer takster alt efter, om flyvningen er:

– 1.500 km eller mindre.
– Mellem 1.500 km – 3.500 km
– Over 3.500 km og uden for EU.

Du kan dog miste retten til kompensation, hvis en Emirates forsinkelse skyldes usædvanlige omstændigheder. Det kan være uvejr eller arbejdsnedlæggelse m.m.

Hvis en forsinkelse betyder, at du må booke nye billetter, eller du på anden måde ikke når hotelovernatninger, du har bestilt, kan der være erstatning af hente.

Emirates aflysning

Hvis du er ude for en aflysning, har du følgende rettigheder:

– Tilbagebetaling af flybillens pris
– Ombooking af flybilletten til næste ledige afgang
– Ombooking af flybilletten til et senere tidspunkt

Du har ret til en betalt hotelovernatning og tilhørende transport, hvis din flybillet ombookes, og det er nødvendigt med overnatning.

Der kan være mulighed for, at du kan få kompensation ved et aflyst fly. Kompensationen er her afhængig af længden på din flyrute:

– 1.500 km eller mindre.
– Mellem 1.500 km – 3.500 km
– Over 3.500 km og uden for EU.

Der er ikke muligt at få kompensation i disse tilfælde:

– Hvis du allerede er blevet informeret omkring aflysning 2 uger før afgang.
– Hvis du allerede er blevet ombooket, og bookingen stadig indfrier forskellige tidsgrænser.
– Hvis aflysningen skyldes omstændigheder, der er usædvanlige.

Ved en aflysning gælder det også, at du kan få erstatning af Emirates, hvis du har måtte booke nye billetter, eller hvis du har mistet hotelovernatninger.

Emirates oprindelse

Emirates er et flyselskab med hovedsæde i Dubai. Flyselskabet blev stiftet tilbage i 1984 og var det første selskab til at lancere fly med videosystemer i alle sæder – en feature som mange nok sætter pris på, når de i da skal flyve langt. Emirates var desuden også det første flyselskab til at indføre telekommunikation i deres fly i sin tid.

Virksomhedsoplysninger

Fra 2018-2019 fløj Emirates med 59 millioner passagerer. De tilbyder ruter til 159 destinationer, som er fordelt på 6 forskellige kontinenter.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.