Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med Easyjet

En flyforsinkelse eller flyaflysning falder sjældent på et belejligt tidspunkt. Omvendt så er det heller ikke noget, man helt kan undgå, da flydriften også kan opleve sine udfordringer med at komme frem. Du har dog forskellige rettigheder, som er til din fordel, hvis du bliver stillet i en venteposition, eller hvis du ikke kan komme frem til din destination i tide.

Easyjets oprindelse

Easyjet har sin oprindelse tilbage i 1995, og har siden da markeret sig som et lavprisflyselskab. De er særligt kendte for at flyve mange korte ruter, og som et flyselskab som flyver til de større lufthavne i de lande, de flyver til. Derfor er det også særligt oplagt flyselskab for erhvervsrejsende, som ofte skal med flyet.

De flyver til 156 forskellige lufthavne fordelt over 33 forskellige lande.

Virksomhedsinformation

Med Easyjet er der rig muligheder for at flyve til alt fra Polen, Ungarn, Slovenien, Kroatien, Montenegro, Italien, Grækenland, Frankrig, Holland, Belgien, England, Spanien og mange andre destinationer.

Erstatning fra Easyjet

Hvis du står midt i en Easyjet forsinkelse eller aflysning, så har du forskellige muligheder for kompensation eller erstatning. Der er grundlæggende fire forskellige ting, som kan påvirke dine muligheder. 1. Hvor forsinket er flyet. 2. Hvor sent ankommer du til din endedestination. 3. Oplever du et økonomisk tab. 4. Hvor lang er din flystrækning.

Er dit Easyjet fly forsinket?

Hvis dit fly er mere end 2 timer forsinket, skal Easyjet sørge for gratis mad og drikkevarer. Dette gælder i følgende forskellige situationer:

  • En forsinkelse på 2 timer eller mere, hvor ruten er under 1.500 km.
  • En forsinkelse på 3 timer eller mere inden for EU, hvor du skal flyve mere end 1.500 km.
  • En forsinkelse på 4 timer eller mere uden for EU, hvor flyvning er på 3.500 km eller mere.

Hvis du samtidig er nødsaget til at booke en overnatning, hvis flyet er blevet ekstra forsinket, så skal Easyjet betale for hotel samt kørsel til og fra hotellet.

Kompensation fra Easyjet

Hvis Easyjet forsinkelsen medfører, at du ankommer 3 timer senere end planlagt til din endedestination, kan du få kompensation. Denne er holdt op mod, hvor mange km der skal flyves.

Erstatning fra Easyjet

Du er berettiget til erstatning, hvis flyforsinkelsen medfører, at du må købe nye billetter, eller du går glip at bookede hotelovernatninger.

Er dit Easyjet fly aflyst?

Der er også mulighed for erstatning, hvis dit fly er aflyst. Her kan du både få tilbagebetalt beløbet på dine billetter. Du kan få ombooket billetterne til næste ledige afgang, eller du kan ombooke billetterne til et andet tidspunkt.

Din erstatning ved flyaflysning kan ikke indfries hvis:

  • Du allerede er blevet informeret 14 dage før afgang omkring aflysning af flyet.
  • Du har fået en ombooking, som indfrier forskellige tidskrav.
  • Aflysningen skyldes usædvanlige omstændigheder som uvejr m.m.

Der er derfor ikke uvæsentligt, at man kender til sine rettigheder, når man skal ud og flyve. Det kan nemlig blive til din egen fordel.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.