Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med Eurowings

En flyforsinkelse eller flyaflysning er aldrig noget, som passer ind i ens skema. Det kan give forlænget ventetid, det kan forkorte ens reelle ferie, og det kan betyde et økonomisk tab i form af mistede hotelovernatninger, eller at det ikke er muligt at komme frem til ens ønskede destination. Det samme gælder også, hvis man er på forretningsrejse, eller man har andre arbejdsmæssige grunde til at flyve.

Hvis du flyver med Eurowings, så kan du læse mere omkring, hvilke rettigheder du har ved flyforsinkelse eller aflysning.

Erstatning fra Eurowings

På lige fod med anden trafik, kan man også opleve flyforsinkelser eller flyaflysninger. Men hvilke rettigheder har man, hvis man står overfor en Eurowings forsinkelse?

For det første afhænger din kompensation eller erstatning af, hvor meget senere du kommer til din endedestination. Som udgangspunkt vil du kunne få kompensation, hvis du ankommer mere end 3 timer senere til din destination. Kompensationen er dog holdt op mod, hvor lang din flyvetur er.

Hvis du omvendt har en Eurowings forsinkelse, som trækker så meget ud, at der er behov for overnatning, så skal flyselskabet betale overnatningen. Og de skal også betale for transport til og fra hotellet.

Men hvad hvis dit fly bliver aflyst? Hvilke rettigheder er der så?

Hvis din Eurowings aflysning betyder, at du må booke nye billetter, eller at du går glip af bookede hotelovernatninger, forplejning m.m., så har du ret til erstatning. Der er dog et “men”, man skal have for øje.

– Du vil ikke kunne få kompensation, hvis du 2 uger før flyafgangen er blevet informeret omkring aflysningen.

– Du vil ikke kunne få kompensation, hvis du allerede er blevet ombooket. Her skal ombookingen dog stadig opfylde en række tidsgrænser.

– En kompensation vil ikke være mulig, hvis aflysningen skyldes vejrforhold eller andre uforudsigelige omstændigheder.

Hvis du står midt i en Eurowings aflysning, har du dog følgende rettigheder:

– Du kan få dine flybilletter tilbagebetalt.
– Du kan få ombooket din flyafgang til den næste ledige afgang.
– Du kan ombooke flyet til et senere tidspunkt.

Eurowings oprindelse

Eurowings er et flyselskab med hovedkontor i Düsseldorf, som hører under selskabet Lufthansa. De blev etableret i 1996, men i 2015 gennemgik de en rebranding med et formål om at tilbyde endnu mere attraktive flypriser til dig, som rejser. Eurowings er desuden også partner med Germanwings. Dette betyder blot, at der er flere destinationer at rejse til.

De er et tysk low-cost flyselskab, som både flyver til forskellige destinationer i Europa men også destinationer længere end dette.

Virksomhedsinformation

Med Eurowings er det muligt at flyve til destinationer i Europa som England, Spanien, Italien, Grækenland, Prag, Sverige, Wien, Ungarn og mange flere. Derudover er der også de længere destinationer som USA, Dubai, Thailand, Den Dominikanske Republik m.m.

Samlet set løber antallet af deres destinationer op på 130 forskellige, hvilket du kan drage fordel af, når du skal rejse.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.