Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysning med Ryanair

Er dit Ryanair fly forsinket?

Som udgangspunkt har du mulighed for en refundering af din billet, hvis flyet er 5 timer forsinket. Alternativt kan du også vælge en returflyvning, hvis du foretrækker dette.

Det kan være svært at forudsige, hvor meget et fly er forsinket. Hvis forsinkelsen dog trækker ud, og du er nødt til at booke en hotelovernatning, så skal omkostningerne samt transport til og fra hotellet betales af Ryanair.

Udover at man kan stå med ekstra ventetid, så kan man også ende med at ankomme senere til ens destination. Hvis du ankommer 3 timer senere, end først planlagt, er det muligt at få kompensation. Her skal du bl.a. forholde dig til, hvor mange km du skal flyve. Dette afgør nemlig, hvor meget du kan få i kompensation. Der skelnes mellem flyvninger på:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Det er dog ikke muligt med kompensation, hvis dit fly er forsinket pga. uvejr, arbejdsnedlæggelser eller lignende.

Hvis en flyforsinkelse betyder, at du må bestille nye billetter, eller du ikke når hotelovernatninger, har du ret til erstatning fra Ryanair.

Er dit Ryanair fly aflyst?

Selvom et aflyst er noget, de fleste gerne vil undgå, så har du heldigvis forskellige muligheder. Du har ret til: 1. At du kan få beløbet for din billet tilbagebetalt. 2. At ombooke din billet, så du kan nå næste ledige fly. 3. At du får ombooket billetten, så den kan bruges senere.

Du skal ikke selv betale for hotelovernatning og transport, hvis du vælger en ombooking til næste ledige afgang. Dette er Ryanair forpligtet til at betale.

I forbindelse med ulejligheden ved et aflyst fly kan du have mulighed for yderligere kompensation. Kompensationen beregnes ud fra, hvor mange km du skal flyve. Man inddeler km på denne måde:

  • Flyvninger på 1.500 km eller mindre.
  • Flyvninger på mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Flyvninger over 3.500 km og uden for EU.

Husk dog at du ikke kan få kompensation, hvis du er blevet informeret omkring aflysningen 2 uger før din afgang. Du kan heller ikke få kompensation, hvis Ryanair har ombooket dig, eller hvis aflysningen skyldes uvejr eller lignende.

Hvis du må bestille nye billetter pga. aflysningen eller du ikke når hotelovernatninger, er der mulighed for erstatning fra Ryanair.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp

Ryanairs oprindelse

Ryanair er et af de flyselskaber, som for alvor har markeret sig som et lavprisflyselskab. Og det er naturligvis noget, som kommer deres mange kunder til gode hvert år, når de flyver til over 200 destinationer fordelt på 40 lande.

De havde deres start tilbage i 1985 og var det første lavprisflyselskab i Europa.

Virksomhedsinformation

Ryanair har hver dag 2400 forskellige afgange, og der flyves til alt fra Marokko, England, Spanien, Tyskland og mange andre lande.

Erstatning fra Ryanair

Som flypassager hos Ryanair kan det godt betale sig at sætte sig ind i ens rettigheder. Der kan nemlig være kompensation og erstatning at hente, hvis dit fly er forsinket eller aflyst.


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.