Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysning med Qatar Airways

Kender du til dine rettigheder, hvis du oplever en Qatar Airways forsinkelse eller aflysning? Som flypassager kan en forsinkelse forskyde ens rejseplaner, og i nogle tilfælde føre til, at man ikke når et kommende fly eller bookede hotelovernatninger. Hvis du derfor gerne vil vide, hvordan du står stillet i forskellige situationer, så læs med videre her.

Qatar Airways oprindelse

Qatar Airways er det officielle flyselskab i Qatar. De havde deres opstart tilbage i 1997, og er et flyselskab, som i dag forbinder passagerer med intet mindre end 160 destinationer rundt omkring i verden. Disse destinationer er fordelt på 6 forskellige kontinenter.

Qatar Airways har modtaget 5-stjerner af Skytrax, som betyder en topkarakter ift. kvalitet og service. Derudover har flyselskabet vundet titlen som året flyselskab i 2011, 2012, 2015, 2017 og 2019 af Skytrax.

Virksomhedsinformation

Når man flyver med Qatar Airways, kan man komme på ruter til Australien, Vietnam, Indien, Japan og mange andre destination i verden.

Erstatning fra Qatar Airways

Der er forskellige scenarier, hvor det er muligt at få kompensation eller erstatning. Dine muligheder afhænger dog af en række ting:

Erstatning ved Qatar Airways forsinkelse

Oplever du, at en forsinkelse varer mere end 5 timer, kan du have mulighed for at dine billetter refunderes. Alternativt kan du få en returflyvning. Hvis det bliver nødvendigt med en hotelovernatning, så er det Qatar Airways, som skal dække dine udgifter. Det gælder både hotellet samt transporten til og fra hotellet.

En anden form for forsinkelse er den, hvor du ankommer mere end 3 timer for sent til din destination. I dette tilfælde er det muligt med kompensation. Kompensationen vil stige i takt med, hvor lang din flyvning er:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Din kompensation kan frafalde hvis din Qatar Airways forsinkelse skyldes omstændigheder som uvejr, arbejdsnedlæggelse eller lignende.

Erstatning ved Qatar Airways aflysning

Hvis du har fået en Qatar Airways aflysning, er der grundlæggende 3 scenarier, der er mulige:

  • Du kan få tilbagebetalt billettens købesum.
  • Du kan få en ombooking af din billet til næste ledige afgang.
  • Du kan få ombooket din billet til et senere tidspunkt.

Der kan være mulighed for, at du samtidig kan få kompensation. Igen afhænger størrelsen af kompensationen af, hvor langt du skal rejse. Man skelner mellem disse flyvninger:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Hvis du allerede 2 uger før afgang har fået information om aflysningen, så er kompensation ikke mulig. Det samme gælder også, hvis du allerede er blevet ombooket, eller hvis aflysningen skyldes usædvanlige omstændigheder.

Fælles for både Qatar Airways forsinkelser og aflysninger er, at man kan få erstatning, hvis man har haft ekstra udgifter eller økonomisk tab. Det økonomiske tab kunne være i form af hotelovernatninger, som man ikke har nået.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.