Refusion og kompensation Norwegian Air Shuttle

Har du været så uheldig, at dit Norwegian fly er blevet forsinket eller aflyst? Så kan du måske kræve kompensation på op til 4.500 kr. for alle passagerer på jeres booking. Rejste du sammen med andre, så kan er være mange penge at hente. Dine rettigheder er at modtage kontant kompensation, hvis du oplever en flyaflysning, flyforsinkelse eller overbooking.

Vejen til at få Norwegian til at betale kompensation er dog lang, tidskrævende og stressende. I størstedelen af tilfældene kræver det, at man tager Norwegian i retten, før man kan få det norske flyselskab til at udbetale din retmæssige kompensation. Dette er for den private person ikke optimalt, da advokater er dyre, og der foreligger en kæmpe økonomisk risiko ved at gå denne vej. Heldigvis er der en mellemvej, som kan opretholde dit erstatningskrav samt være nemt på pengepungen. Denne mulighed er at hyre Dansk Rejsehjælp til at inddrive dine penge.

Er du overbevist om du har ret til kompensation? Så klik her og inddriv den nu i samarbejde med vores erfarne team af juridiske eksperter med speciale i flykompensation.

Erstatning flyforsinkelse Norwegian

Er du helt opdateret på, hvilke rettigheder du har, hvis Norwegian Air Shuttle medleder forsinkede fly? Der er flere måder, du kan blive bedre stillet på, hvis dit fly ikke går som planlagt. Gå derfor ikke glip af din ret til kompensation eller erstatning. Du kan finde flere svar længere nede.

Norwegian kompensation forsinket fly

Du kan have ret til en erstatning for dit Norwegian fly, hvis dit fly er mere end 3 timer forsinket. Dette udløser nemlig dine rettigheder jf. EU Forordning EC 261/04, som dikterer, at hvis flyselskabet har forsinkelser der er længere end 3 timer, så skal de betale op til 4.500 kr. i kompensation pr passager. Forsinker flyselskabet din rejse mere end 5 timer, så har du stadig ret på at søge erstatning, men du kan også vælge at få din billet refunderet. Alternativt kan du også vælge at få en returflyvning til dit oprindelige afgangs destination.

I tilfælde af at du ankommer 3 timer senere til din destination, så har du som sagt mulighed for at få kompensation for din flyvning. Raten for hvor meget du kan få, vil afhænge af længden på din flyvning eller flyvninger. Nedenfor kan du se hvad flyselskabet skal udbetale kompensation:

  • For fly der har en distance på 1.500 km eller mindre er berettiget til €250 / 1.860 kr.
  • For fly der har en distance mellem 1.500 km – 3.500 km er berettiget til €400 / 3.000 kr.
  • For fly der har en distance på mere end 3.500 km er berettiget til €600 / 4500 kr.

Hvis en forsinkelse måtte skyldes ekstraordinære omstændigheder, terror eller force major, så kan din ret til erstatning forsvinde. Ofte vil Norwegian Air Shuttle afvise din ansøgning, og sige at ekstraordinære omstændigheder så som dårligt vejr var årsagen til dit forsinkede eller aflyste fly.

Du har dog ret til erstatning, hvis en forsinkelse er indenfor flyselskabets kontrol. Dette inkluderer tekniske problemer eller tekniske fejl, manglende personale eller hviletider og mange hændelser, som er en del af den almindelige drift for et flyselskab. Hvis din forsinkelse trækker så meget ud, at du må booke nye billetter, eller du ikke når hotelovernatninger, du har booket. Her er det Norwegian, som skal hjælpe med at dække dine ekstra udgifter og tab.

Ved en forsinkelse hvor det bliver nødvendigt med en hotelovernatning, skal Norwegian betale for overnatningen samt transporten til og fra lufthavnen.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skaermbillede-2021-08-04-kl.-10.19.02.png

Norwegian Air Shuttle flyaflysning kompensation

Et aflyst fly er naturligvis noget, som de fleste gerne vil undgå. Dog opstår der hver dag aflysninger og ændringer på de planlagte afgange. Dette giver i mange tilfælde passagererne store problemer, som flyselskaberne selvfølgelig skal betale kompensation for. Det skal nemlig aldrig være en last for deres passagerer, at deres fly bliver forsinket eller aflyst. Når du oplever en flyaflysning, så er dine rettigheder udover kompensation (som er forklaret ovenfor) følgende:

  • En refundering af beløbet på din flybillet.
  • En ombooking til næste ledige afgang.
  • En ombooking til et senere tidspunkt.

Hvis du ombookes af flyselskabet, og det er nødvendigt med en hotelovernatning, så skal Norwegian også betale for dette. Det samme gælder med udgifter til transporten til hotellet. I de fleste tilfælde, så kræver det at kontakte Norwegian for at få disse udgifter refunderet. Dette hjælper Dansk Rejsehjælp også med, og vi hjælper med dette for alle flyselskaber. For at få kompensation forsinkelser og aflysninger, kræver det dog at du rejser fra EU, eller at lufthavnen, som du rejser til er i EU med et EU flyselskab.

Der er tilfælde, hvor du ikke er berettiget til kompensation. Det er i tilfælde af, at Norwegian har informeret om aflysningen 2 uger før afgangen. Kompensationen er heller ikke mulig hvis aflysningen skyldes ekstraordinære omstændigheder, som er fuldkommen ude fra ansvaret for flyselskabet. Flyselskabet skal endvidere også have taget alle fornødenheder i brug for at undgå denne aflysning af flyet. Alle disse regler kan ofte forvirre passagerer, og derfor har vi hos Dansk Rejsehjælp gjort det nemt, at få hjælp.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Skaermbillede-2021-08-04-kl.-10.19.02.png

Norwegian Air Shuttle nægtet ombordstigning

Flyselskaber overbooker næsten altid deres fly, da en vis procentdel af de folk, der har booket en flyrejse, aldrig møder op i lufthavnen. Det sker dog somme tider, at næsten alle passagerer faktisk møder op. Dette betyder, at der nu mangler nogle pladser på flyet. I disse tilfælde betyder dette en nægtet ombordstigning for nogle rejsende, som ikke får adgang til rejsen. Eksempelvis, så kan rejsen du har booket flyve til planlagt tid, men da du møder op i københavns lufthavn, så bliver du afvist i gaten grundet et overbooket fly.

Dette giver også kompensation med samme forhold, som forsinket og aflyste fly.

Norwegian Air Shuttle oprindelse

Norwegian er et norsk flyselskab, som er kendt for sine billige flyrejser. Lavprisselskabet blev stiftet i 1993, og er iblandt et af de hurtigst voksende flyselskaber i verden. Skytrax World Airline Awards har vurderet Norwegian som: ‘World’s Best Low-Cost Long-Haul Airline’ og ‘Best Low-Cost Airline in Europe’.

Norwegian Air shuttle virksomhedsinformation

Norwegian er som skrevet ovenfor et norsk flyselskab, men de flyver ikke kun fra norske lufthavne såsom bergen lufthavn, trondheim lufthavn eller Oslo lufthavn. De flyver nemlig rigtig mange fly i hele norden, og har også en stor tilstedeværelse i Stockholm Arlanda Lufthavn og Københavns Lufthavn. Som passager med Norwegian Air Shuttle er det muligt at komme til alt mellem Marokko, Portugal, Spanien, Norge, Jordan, Holland, Tyrkiet, USA og en lang række andre destinationer. Norwegian er en respekteret virksomhed, hvor man ikke skal frygte for service ombord på flyet eller hvordan de behandler dine data, når du har accepteret deres cookie indstillinger ved en bestilling af flyrejse. De har generelt en stor mængde glade kunder, når deres ruter altså ikke byder på en flyforsinkelse. Dette påvirker naturligvis alle anmeldelserne for flyselskaberne, da forsinkelsen af en flyrejse jo aldrig er belejlig.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.