Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysning med Norwegian

Er du helt opdateret på, hvilke rettigheder du har, hvis dit Norwegian fly er forsinket eller aflyst? Der er flere måder, du kan blive bedre stillet på, hvis dit fly ikke går som planlagt. Gå derfor ikke glip af din ret til kompensation eller erstatning. Du kan finde flere svar længere nede.

Norwegians oprindelse

Norwegian er et norsk flyselskab, som er kendt for sine billige flyrejser. Lavprisselskabet blev stiftet i 1993, og er iblandt et af de hurtigst voksende flyselskaber i verden. Skytrax har vurderet Norwegian som: ‘World’s Best Low-Cost Long-Haul Airline’ og ‘Best Low-Cost Airline in Europe’.
Virksomhedsinformation
Som passager med Norwegian er det muligt at komme til alt mellem Marokko, Portugal, Spanien, Norge, Jordan, Holland, Tyrkiet, USA og en lang række andre destinationer.

Erstatning fra Norwegian

Norwegian forsinkelse

Du kan have ret til en Norwegian erstatning, hvis dit fly er mere end 5 timer forsinket. I dette tilfælde kan du få din billet refunderet. Alternativt kan du også vælge at få en returflyvning.

I tilfælde af at du ankommer 3 timer senere til din destination, så har du mulighed for at få kompensation. Raten for hvor meget du kan få, vil afhænge af længden på din flyvetur. Du vil se en stigning ud fra disse tal:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Hvis en forsinkelse måtte skyldes, at der er uvejr, arbejdsnedlæggelse eller andet usædvanligt, så er det ikke længere muligt at få kompensation.

Du har dog ret til erstatning, hvis en forsinkelse trækker så meget ud, at du må booke nye billetter, eller du ikke når hotelovernatninger, du har booket. Her er det Norwegian, som skal hjælpe med at dække dine ekstra udgifter og tab.

Ved en forsinkelse hvor det bliver nødvendigt med en hotelovernatning, skal Norwegian betale for overnatningen samt transporten til og fra lufthavnen.

Norwegian aflysning

En aflysning er naturligvis noget, som de fleste gerne vil undgå. Når det dog sker, så har du ret til:

  • En refundering af beløbet på din flybillet.
  • En ombooking til næste ledige afgang
  • En ombooking til et senere tidspunkt

Hvis du ombookes, og det er nødvendigt med en hotelovernatning, så skal Norwegian også betale for dette. Det samme gælder med udgifter til transporten til hotellet.

Det kan også være muligt at få kompensation, når et fly er aflyst. Beløbene vil afhænge af om din flyvetur er:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Der er tilfælde, hvor du ikke er berettiget til kompensation. Det er i tilfælde af, at Norwegian har informeret om aflysningen 2 uger før afgangen. Kompensationen er heller ikke mulig, hvis du er blevet ombooket inden for dine tidsfrister eller hvis aflysningen skyldes særlige omstændigheder.

Se læs mere om dine rettigheder med andre flyselskaber: Qatar Airways og Lufthansa

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Nanna

Nanna, Dansk Rejsehjælp