Norwegian konkurs (usikkert) – hvad betyder dette for dig?

Det er efterhånden ingen nyhed, at flyselskabet Norwegian er under et enormt økonomisk pres, og selskabet befinder sig pt. midt i en rekonstruktionsproces. Rekonstruktionen er anlagt ved den norske og irske domstol, og det er derfor her, at selskabets fremtid vil blive afgjort.

Hvad betyder rekonstruktionen for Norwegian?

Når en virksomhed kommer i økonomiske problemer, og der er en reel chance for at selskabet kan gå konkurs indledes en rekonstruktionsproces. Formålet med denne proces er, at selskabet skal komme med en plan for, hvordan de kan vende de økonomiske problemer og blive en sund virksomhed igen, og dermed undgå en konkurs. Som nyeste udvikling i denne sag offentligegjorde Norwegian d.11/03 deres redningsplan, og første udspil i rekonstruktionsprocessen. Dette er også grunden til, at Norwegian ikke har udbetalt kompensation eller refundering til kunder de sidste mange måneder.
 

Hvad betyder dette for din kompensation og refundering? 

I oplægget planlægger Norwegian af tilbyde kunder op til 5% af deres retmæssige tilgodehavender, enten kompensation eller refundering. Det er dog ikke til at sige, hvornår eller om kunderne rent faktisk vil modtage disse penge på nuværende tidspunkt. Ultimativt betyder dette dog på nuværende tidspunkt, at man maksimalt kan forvente at modtage 5% af det beløb, som i originalt vat berettiget til – hvis altså forslaget går igennem.

Hvad nu?

Norwegians forslag er ikke endeligt gældende endnu, men er blevet fremsendt til de relevante domstole, som i dette tilfælde er den irske og norske domstol. Skulle domstolene vælge at acceptere dette forslag, er der desværre intet andet at gøre end at følge sagens gang. Skulle forslaget accepteres, har vi ingen lovmæssig berettigelse til at gå efter mere, end det som er fremlagt i forslaget.
I kan selv læse yderligere om Norwegians situation og forslag under dette link.
 

Har du brug for hjælp?

Hos Dansk Rejsehjælp holder vi os konstant opdateret om Norwegians situation, og er dermed altid informeret omkring den seneste udvikling i processen. Har du en Norwegian sag og føler du har brug for hjælp med at finde hoved og hale i det hele, så opret sagen hos os, så tager vi alle kampene og problemerne for dig! På denne måde behøver du ikke selv konstant holde dig opdateret, og tage stilling til, hvad du skal gøre for bedst muligt at modtage dit krav.

Kontakt Dansk Rejsehjælp

Foruden Norwegian sager hjælper vi også med kompensation og refundering, der vedrører alle andre flyselskaber. Det eneste du skal gøre er blot at oprette dig sag på vores hjemmeside, eller skrive/ringe til os på: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk/ +45 6913 6906.
 

Nanna

Nanna, Dansk Rejsehjælp