Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen?

Læsetid: 5 minutter – Sidst opdateret den 16. januar 2024

At planlægge ankomsten til lufthavnen er en vigtig del af rejsen. Uanset om du er ved Københavns Lufthavn (CPH) eller Billund Lufthavn, er rettidig ankomst afgørende for en stressfri rejse. I dette blogindlæg vil vi udforske betydningen af rettidig ankomst, anbefalede ankomsttider for forskellige lufthavne, samt give konkrete tips til at gøre din rejse mere gnidningsfri.

Hvor lang tid skal man være i lufthavnen før afgang?

Rettidig ankomst giver dig mulighed for at håndtere uforudsete forhindringer og undgå stress. Lange køer ved sikkerhedskontrollen, ventetid ved bagageafleveringen og andre uventede situationer kan påvirke din rejse. 

Der er flere ting, som man selv kan gøre for at sikre en mere stressfri oplevelse i lufthavnen. I dette blogindlæg vil vi komme med vores anbefalinger, samt de generelle anbefalinger fra flyselskaberne. 

Den første er: 

1. Check ind hjemmefra.

At checke ind hjemmefra giver dig mulighed for at springe køerne ved check-in skrankerne over. Dette sparer dig for værdifuld tid, især i travle perioder, og giver dig mere tid til at håndtere eventuelle uforudsete situationer eller bare slappe af i lufthavnen. 

Derudover giver online check-in dig mulighed for at vælge din foretrukne plads om bord på flyet, så du kan vælge sæder med mere benplads, vinduespladser eller pladser tættere på udgangen for mere komfort under flyvningen.

At checke ind hjemmefra sikrer, at du allerede har et elektronisk boardingkort, som du kan have nem adgang til på din mobiltelefon eller printe ud. Dette mindsker risikoen for at gå glip af din flyvning på grund af lang ventetid ved check-in skrankerne.

De fleste flyselskaber åbner deres online check-in mellem 24 timer og op til 48 timer før planlagt afgang. Det er en god idé at kontrollere dit flyselskabs specifikke tidslinje og retningslinjer for online check-in for at sikre, at du ikke går glip af dette vindue.

Processen for online check-in er generelt enkel. Du går normalt ind på flyselskabets hjemmeside eller bruger deres mobilapp, indtaster dine reservationsoplysninger, vælger dine sæder og får dit boardingkort. Dette gør det nemt og bekvemt at have adgang til dine rejseoplysninger, uanset hvor du befinder dig.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at flere flyselskaber lukker for online check-in nogle timer før afgang. Der er derfor vigtigt, at du undersøger, hvornår flyselskabet, som du skal flyve med, lukker for online check ind, såfremt du ønsker at tjekke ind hjemmefra.

Ligeledes tager nogle flyselskaber et gebyr for at checke ind i lufthavnen, og derfor kan der også være penge at spare ved at checke ind hjemmefra, så længe du er opmærksom på ovenstående. 

2. Medbring alle de nødvendige dokumenter eller særligt udstyr, som du behøver. 

Når du begiver dig ud på en rejse, er det afgørende at sikre, at du har alle nødvendige dokumenter og det særlige udstyr, der kræves. Dette inkluderer pas, visum, flybilletter, forsikringspapirer og enhver form for særligt udstyr, såsom medicin, elektronik eller specifik bagage. 

To gode tjekliste er følgende:

Identifikation og adgangskrav

 • Pas
 • Visum
 • Flybilletter
 • Og andre bekræftelser som måtte være vigtige for din rejse.

Personlige nødvendigheder

 • Medicinsk udstyr
 • Medicin
 • Elektronik og opladere.

3. Undgå travle rejsetidspunkter.

Det er en god idé at forsøge at undgå de mere hektiske rejsetidspunkter, da dette kan have en indvirkning på din oplevelse i lufthavnen samt på dine ankomst- og afgangstider. 

Skulle du dog opleve problemer med sidstnævnte, er vi hos Dansk Rejsehjælp klar til at hjælpe dig med kompensation for forsinkede eller aflyste fly. 

Har dit fly været aflyst eller forsinket inden for de sidste 3 år? 

Få op til 4.500 kr. i flykompensation – du betaler kun for vores hjælp, hvis du vinder sagen og får penge.

Hvis du har haft lignende oplevelser inden for de sidste 3 år, er du velkommen til at kontakte os her. Vi står klar til at assistere dig. 

For internationale flyvninger: Hvornår skal man være i lufthavnen?

At ankomme til lufthavnen i rette tid er afgørende, især når det drejer sig om internationale flyvninger. Hvornår du bør være i lufthavnen, afhænger af flere faktorer, herunder destination, lufthavnens størrelse og procedurer samt eventuelle særlige krav til sikkerhed og indrejseformaliteter.

For internationale flyvninger anbefales det normalt at ankomme til lufthavnen mindst 3 timer før afgang. Dette giver tilstrækkelig tid til at gennemføre check-in, passere sikkerhedskontrol og eventuelt gennemgå indrejseformaliteter.

Nogle internationale destinationer kan have strengere sikkerhedsprocedurer, hvilket kan forlænge den tid, det tager at passere gennem lufthavnens kontrolpunkter.

Internationale rejser kræver ofte specifikke dokumenter som pas, visum eller andre identifikationsdokumenter. Det er vigtigt at have disse klar til inspektion ved check-in og sikkerhedskontrol.

Tips til ankomsttid for internationale flyvninger:

 • Tjek altid dit flyselskabs retningslinjer for anbefalede ankomsttider til internationale flyvninger.
 • Planlæg i god tid for at undgå stress og hastværk på rejsedagen.
 • Tag højde for eventuelle trafikproblemer eller andre forsinkelser på vej til lufthavnen.

At være i lufthavnen i god tid før en international flyvning er nøglen til en mere glat og behagelig rejseoplevelse, da det giver dig mulighed for at håndtere eventuelle uforudsete situationer og sikre, at du når din afgang uden stress.

For indenrigsflyvninger: Ankomsttider i lufthavnen 

Når det handler om indenrigsflyvninger, er ankomsttidspunkterne til lufthavnen generelt lidt mere fleksible end ved internationale flyvninger, men det er stadig vigtigt at ankomme i god tid for at sikre en problemfri rejseoplevelse.

For indenrigsflyvninger anbefales det normalt at ankomme til lufthavnen mindst 1 til 2 timer før afgang. Disse tidsrammer giver dig tid til at gennemføre check-in, passere sikkerhedskontrol og finde din gate uden stress.

Ankomsttiderne kan variere lidt afhængigt af den specifikke lufthavn, dens størrelse og trafikmønstre. Mindre lufthavne har ofte hurtigere gennemgangstider, mens større lufthavne kan have længere ventetider ved sikkerhedskontrollen eller på grund af afstande til den.

Tidspunktet på dagen og eventuelle særlige begivenheder eller højsæsoner kan også påvirke, hvor lang tid du bør afsætte til ankomst i lufthavnen. Det er en god idé at tage højde for disse faktorer og planlægge din ankomst i overensstemmelse hermed. 

Tips til ankomsttid for indenrigsflyvninger:

 • Tjek dit flyselskabs specifikke retningslinjer for anbefalede ankomsttider til indenrigsflyvninger.
 • Planlæg i god tid for at undgå stress og eventuelle uventede forsinkelser.
 • Hold øje med lufthavnens opdateringer og eventuelle ændringer i anbefalingerne for ankomsttid.

Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen Billund?

Ankomsttid i Billund Lufthavn er en smule lempeligere. For indenrigsflyvninger anbefales det at ankomme 1,5-2 timer før afgang og 2,5-3 timer før for internationale flyvninger for at have tilstrækkelig tid til sikkerhedskontrol og andre nødvendige procedurer.

Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen CPH?

Ankomsttid i Københavns Lufthavn (CPH) er en smule længere end andre, da Københavns Lufthavn er en travl lufthavn og kan opleve lange køer og ventetider. For en mere behagelig oplevelse anbefales det at ankomme til CPH mindst 2-3 timer før afgang. Dette giver tid til at tackle mulige forsinkelser og undgå stress.

Tips til en mere behagelig ankomst:

 • Online check-in: Spar tid ved at checke ind online og undgå køer ved skrankerne.
 • Tidlig ankomst: Planlæg at være tidligt i lufthavnen for at håndtere uforudsete hændelser.
 • Følg opdateringer: Hold øje med opdateringer fra dit flyselskab vedrørende eventuelle ændringer i din flyafgang.

Kunne du lide dette indlæg, så kan du med fordel læse disse særligt anbefalede indlæg også: 

FAQ

 • Hvem dækker en rejseforsikring?

  Rejseforsikringer dækker som regel dig og din husstand, dvs. familiemedlemmer, der er tilmeldt din folkeregisteradresse. Forsikringen kan også dække udeboende børn, der bor alene og er under 18 eller 21 år.

 • Hvor dækker en rejseforsikring?

  En rejseforsikring dækker enten i Europa eller globalt. Vær opmærksom på, at rejseforsikringen ikke dækker udgifter, der allerede er omfattet af det blå EU-sygesikringskort, når du rejser inden for EU/EØS.

 • Hvilke rejser er dækket?

  En rejseforsikring dækker som udgangspunkt private ferierejser. Nogle rejseselskaber dækker også rejser i forbindelse med praktikophold og frivilligt arbejde i udlandet.

 • Hvor længe dækker en rejseforsikring?

  Årsrejseforsikringer dækker typisk rejser, der er mellem 30 og 60 dage. Husk at tjekke, hvad der gør sig gældende for din rejseforsikring. Ofte kan du tilkøbe en tillægsforsikring, hvis du ønsker at forlænge perioden.

 • Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen med Ryanair?

  Specifikke tidspunkter kan variere afhængigt af flyselskabet og destinationen. Ryanair og andre lavprisselskaber kan anbefale at ankomme mindst 2 timer før afgang, men det er altid bedst at dobbelttjekke denne information på din billet eller på flyselskabets hjemmeside, da det kan ændre sig.

 • Hvad gør man, når man har checket ind hjemmefra?

  Når du har checket ind hjemmefra, skal du typisk gå direkte til sikkerhedskontrollen ved ankomst til lufthavnen, medmindre du har bagage, der skal afleveres. Du kan have din boardingkort på din telefon eller printet ud, klar til at blive scannet ved sikkerhedskontrollen og ved boarding.

 • Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen med håndbagage?

  Generelt anbefales det at ankomme mindst 1 til 1,5 timer før afgang, hvis du kun har håndbagage, men dette kan variere afhængigt af lufthavnen og den specifikke flyvning.

 • Er det en fordel at tjekke ind hjemmefra?

  Ja, det kan være en fordel at tjekke ind hjemmefra. Det sparer tid ved lufthavnen og kan give dig bedre valg af pladser, især hvis der er mulighed for at vælge pladser på forhånd. Desuden kan det reducere stressen ved indtjekning i sidste øjeblik og kan være nyttigt, hvis der er lange køer ved skranken til check-in.

 • Hvorfor skal man være i lufthavnen 2 timer før?

  At ankomme til lufthavnen 2 timer før afgang anbefales generelt for internationale flyvninger. Dette tidspunkt tillader passagerer at have tilstrækkelig tid til at gennemføre sikkerheds- og grænsekontroller samt eventuelle andre procedurer, der kan tage tid, som at finde gaten, købe sidste øjebliksartikler eller håndtere uventede forhold såsom køer ved sikkerhedskontrollen.


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.