Erstatning forsinket fly

Læsetid 5 minutter – Sidst opdateret 27.10.2023

Har du været forsinket med dit fly, er der chance for, at du er berettiget til at få erstatning på helt op mod DKK 4500,-. Der er dog rigtig mange som ikke, er klar over dette, og derfor ikke får udbetalt deres retmæssige erstatning for forsinket fly. Vi har lavet denne oversigt over dine rettigheder for erstatning, så du kender dine rettigheder, og kan få den maksimale refusion for din forsinkelse.

Først og fremmest bør du vide, at det ikke er alle forsinkelser, der er berettiget. Som udgangspunkt skal din forsinkelse være minimum 3 timer, men dette varierer alt efter destination og hvor lang en rejse du har været ude på. Derudover kan flyselskaberne frasige sig udbetaling af erstatning for forsinket fly såfremt forsinkelsen skyldes Force Majeure eller andre ekstraordinære omstændigheder eller forhold som flyselskabet ikke kunne have undgået selv hvis rimelige foranstaltninger var blevet truffet. Dette gør, at flyselskaberne ikke bliver økonomisk ramt for de sager, som de på ingen måde kunne have undgået, og du vil derfor blive nød til blot at acceptere forsinkelsen, uden at kunne modtage økonomisk erstatning for dit forsinkede fly. Dansk Rejsehjælp kan her tilbyde vores service, hvor vi går ind og giver en professionel vurdering af denne undskyldning for ikke at betale erstatning for forsinket fly.

Hvorvidt der er tale om forhold, som flyselskabet ikke kunne have undgået, kan dog være en vurderings sag, som skal afgøres i fogedretten eller hos trafikstyrelsen.

Hvilken erstatning for forsinket fly er du berettiget til

Er du netop blevet informeret om, at dit fly er blevet aflyst eller forsinket, skal du, medmindre du har fået andet at vide, møde op i lufthavnen, da dette sørger for, at du har dine rettigheder i orden.

Herefter kan du være berettiget til at modtage båd mad, drikke og overnatning, afhængig af hvad der bliver vurderet som værende nødvendigt. Du bør her være opmærksom på, at hvis du selv skal betale for den nødvendige mad, drikke og overnatning, skal du gemme alle kvitteringer, da disse skal fremvises ved tilbagebetaling af dine udgifter.

Har du ret til erstatning for dit forsinket fly, vil du være berettiget til at modtage et måltid samt drikke indtil dit fly letter, dette er som udgangspunkt efter 2 timers forsinkelse. Derudover vil du have ret til at foretage et opkald.

Bliver det desuden nødvendigt, vil du være berettiget til at få betalt overnatning på hotel samt transport til og fra lufthavnen.

Beløbene for erstatning for forsinket fly fordeler sig som følgende:

• Du var mindst 3 timer forsinket på en rejse under 1500km: 250€
• Du var mindst 3 timer forsinket på en rejse over 1500km: 400€
• Du var mindst 3 timer forsinket på en rejse på 1500-3500km: 400€
• Du var mindst 4 timer forsinket på en rejse over 3500km: 600€

Du bør dog være opmærksom på, at flyselskabet kan halvere din erstatning for forsinket fly, hvis de tilbyder dig en ny rejse, hvor du er:

• Mindst 2 timer forsinket på rejser under 1500km
• Mindst 3 timer forsinket på rejser i EU mellem 1500 km og 3500 km.
• Mindst 4 timer forsinket på rejser over 3500km

Overordnet set kan det være meget komplekst og besværligt at søge erstatning for forsinket fly, eller det kan være lige til. Dette varierer blandt andet efter, hvilket flyselskab du rejser med, da nogle selskaber er mere servicemindede end andre, og derfor ønsker at klarer din sag hurtigt og uden problemer, mens andre prøver at komme uden om at betale erstatning for forsinket fly, og det derfor kan ende med at være en lang og træls kamp at få tilbage betalt sine udgifter og få sin erstatning for forsinket fly.

Hos Dansk Rejsehjælp har vi stor erfaring med denne slags sager, og sørger for, at du modtager høj service uanset om du søger erstatning for forsinket fly fra en serviceorienteret virksomhed eller ej. Vi gør alt vi kan for, at give dig en god oplevelse, og stopper ikke sagen, før vi har enten fogedrettens eller trafikstyrelsens ord på, at du ikke er berettiget, eller før vi har vundet din sag. Har du spørgsmål til ovenstående, eller har du en sag, du ønsker at vi tager et kig på, er du altid velkommen til at tage kontakt til os.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

two × four =

Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.