Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med Vueling

Som flypassager kan det være godt givet ud, at man kender sine rettigheder. Det gælder især, hvis et fly er forsinket eller helt er aflyst. Selvom begge dele aldrig falder i god jord, så kan der opstå forhindringer, som påvirker driften. Men hvordan skal man forholde sig som kunde i disse situationer? Herunder kan du finde svaret og blive klogere på, hvad dine rettigheder er ved en Vueling forsinkelse eller aflysning.

Erstatning fra Vueling

Når man står midt i en forsinkelse eller aflysning af ens fly, så kan der være kompensation eller erstatning at hente. Herunder kan du finde svaret på, hvordan du skal forholde dig til, at din flyrejse trækker ud.

Muligheder for kompensation

Hvis en Vueling forsinkelse resulterer i, at du ankommer 3 timer (eller derover) senere til din destination, vil du kunne modtage kompensationen. Størrelsen på kompensationen afhænger dog af, hvor mange km du skal flyve. Typisk skelner man mellem strækninger på 1.500 km eller kortere. Der er strækninger mellem 1.500 til 3.000 km. Og så er der flyruter uden for EU på 3.500 km eller derover.

Kompensationen er dog holdt op mod, at forsinkelsen ikke skyldes omstændigheder, der er usædvanlige. Det kunne være pludseligt dårligt vejr, eller en arbejdsnedlæggelse som ikke er varslet.

Refundering af dine billetter

Hvis Vuelings fly er 5 timer forsinket eller derudover, kan du få dine billetter refunderet. Alternativt har du også mulighed for at få returbilletter.

Erstatning ved Vueling forsinkelse eller aflysning

Du vil have ret til erstatning, hvis en forsinkelse nødvendiggør, at der skal købes nye billetter. Du har også ret til erstatning, hvis du ikke når hotelovernatninger på din destination.

Hvis du står i en situation, hvor flyet er aflyst, så har man ret til erstatning, medmindre:

  • Du allerede er blevet oplyst omkring aflysningen 2 uger før afgangstid.
  • Du allerede har fået en ombooking, som stadig overholder tidsgrænser.
  • Aflysningen skyldes omstændigheder, der ikke er sædvanlige (såsom uvejr eller arbejdsnedlæggelse som ikke er forventet).

Ved en flyaflysning har du dog disse muligheder:

  • Du kan få beløbet fra flybilletten refunderet.
  • Du kan ombooke billetten til næste ledige afgang.
  • Du kan ombooke billetten til et andet tidspunkt.

Vuelings oprindelse

Vueling er et spansk flyselskab med hovedsæde i Barcelona El Prat Lufthavn. Flyselskabet blev etableret tilbage i 2004 og fusionerede i 2009 med flyselskabet Clickair – stadig under Vueling brandet. I takt med at flyselskabet er vokset, er de gået fra at have 4 fly og til i 2019 at runde 120.

Med Vueling kan du komme til en række forskellige destinationer i Europa, Nordafrika og Mellemøsten. Du finder attraktive priser, som tager højde for dig, som gerne ville finde gode, men billige flybilletter.

Virksomhedsinformation

Med dette flyselskab kan du opleve destinationer i både Senegal, Marokko, Libanon, Rumænien, Frankrig, Italien, England, Norge, Sverige, Finland og mange andre lande.

Vueling flyver til 34 forskellige lande, har 125 destinationer og kan tilbyde 327 forskellige ruter, du kan vælge mellem.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.