Turkish Airlines Kompensation for aflyst flyvning

Erstatning fra Turkish Airlines flyforsinkelser

En flyforsinkelse eller aflysning falder sjældent på et godt tidspunkt. Når du står i denne situation, er der en række fælles faktorer, som påvirker, om du kan kræve kompensation eller refusion. I mange tilfælde vil Turkish Airlines ikke betale kompensation når de har forsinket elle aflyst fly. Dette betyder en ekstrem frustration, som kommer pga. en lang behandlingstid og afvisninger, som ikke stemmer over ens med dine rettigheder.

Vil du undgå dette kæmpe stykke arbejde, og de mange spildte timer, så kan du altid oprette en sag hos os. Vi hos Dansk Rejsehjælp tager den svære kamp mod Turkish Airlines, som vi har gjort så mange gange før. Vi har hjulpet mere end 10.000 danskere, og vi har gjort det nemt og enkelt at søge erstatning, så du ikke skal spilde din tid med at skrive utallige mails til Turkish Airlines kundeservice.

Med hjælp fra Dansk Rejsehjælp så får du styr på alle rettigheder mht. fly. Derudover så undgår du at:

 1. Bliver du pålagt unødvendige ekstraomkostninger, eller miste dine flybilletter. Vi sørger for en fuld refusion
 2. Opleve et økonomisk tab enten i form af forplejning eller dyre hotelovernatninger.
 3. Vi opretholder dine rettigheder, og sikrer dig kompensation. Derfor ingen tidsspild på dårlige undskyldninger

Opret en sag hos os i dag

Fly med Turkish Airlines forsinket – Rettigheder:

Hvis dit fly med Turkish Airlines er forsinket og medfører, at du du kommer mere end 3 timer senere til din endelige destination, så kan du kræve kompensation. Beløbet på din kompensation vil her afhænge af, hvor lang en flyvetur du skal på. Her er der tre distancer, som du bør kende:

 • For rejser under 1.500 km, så er dine rettigheder 250 Euro (1862 kr) i kompensation
 • For rejser mellem 1.501-3.500 km, så er dine rettigheder 400 Euro (3.000 kr.) i kompensation
 • For rejser over 3.500 km, så er dine rettigheder 600 (4.500 kr) Euro i kompensation

For rejser mere end 3 timer, så er man berettiget til ovenstående. Dog vil en rejse på længere end 3.500 km, der ikke over 4 timer forsinket blive reduceret med 50%. Derfor kræver det altså en forsinkelse over 4 timer, hvis man skal have 4.500 kr. i kompensation. Hvis du står i en forsinkelse på mere end 5 timer, så er dine rettigheder, at du kan sige “nej tak” til dette fly, og så du i din ret til at få refusion for hele billetten samt en returbillet fra destinationen, hvor du originalt startede din rejse.

Hvis din flyforsinkelse eller flyaflysning medfører, at du er nødt til at sove på hotel, så skal flyselskabet betale for overnatningen samt transport til og fra hotellet.

Man skal dog huske på, at kompensationen ikke er mulig i situationer, hvor ekstraordinære vejrforhold eller en uventet arbejdsnedlæggelse er årsagen til forsinkelsen. Dette kendes også som ekstraordinære omstændigheder. Flyselskaber som Turkish Airlines, vil dog ofte afvise din ansøgning om kompensation, med denne undskyldning. Vores erfaring er, at denne undskyldning ikke er retvisende i omkring 60% tilfældene. Klik på nedenstående knap og opret en din sag hos os.

This image has an empty alt attribute; its file name is Skaermbillede-2021-08-04-kl.-10.19.02.png

Når dit fly er aflyst af Turkish Airlines

Ved Turkish Airlines flyaflysninger har du forskellige muligheder, når flyet er aflyst. Du kan få billetterne tilbagebetalt. Du kan vælge at få ombooket dit fly til nye billetter ved den næste ledige afgang. Og du kan få din billet ombooket til et senere tidspunkt. Derudover kan du for en aflysning, få kompensation i samme stil som med forsinkelser. Er flyvningen forsinket mere end 3 timer, så skal flyselskaberne betale erstatning. Dette gælder alle aflysninger, der falder under EU Forordning EC/261/04.

Muligheden for kompensation frafalder dog, hvis:

 • Du 2 uger før flyafgangen er blevet informeret omkring aflysningen.
 • Hvis du kun er forsinket to timer, og ikke over tre timer.
 • Du i stedet er blevet ombooket, og denne booking lever op forskellige tidsgrænser.
 • Det er usædvanlige omstændigheder, der har forårsaget aflysningen (såsom ekstraordinære vejrforhold m.m.). Her kan man ikke gøre krav på kompensation.
 • Du er selv kommet for sent til boarding.

Turkish Airlines oprindelse

Turkish Airlines oprindelse fører os helt tilbage til 1933, hvor de startede ud som det første flyselskab i Tyrkiet. De har siden da opnået titlen som det bedste flyselskab i Europa, og er et flyselskab som gør meget ud af din komfort ombord på deres flyvninger. Deres passagerer vælger derfor Turkish Airlines for deres komfort. Dette kan ses på deres anmeldelser online. Så overvej at tjekke disse før din næse flyrejse.

Dét, der især karakteriserer Turkish Airlines, er de mange lande, de flyver til. De kan nemlig tilbyde flyruter til nærmest alle lande i verden. De er tilstede i mange lande, og du vil derfor nok se dem i din lufthavn, næste gang du rejser. For at være helt præcis, vil du kunne købe flybilletter mellem 120 forskellige lande.

I dag holder flyselskabet til i Istanbul lufthavn.

This image has an empty alt attribute; its file name is Skaermbillede-2021-08-04-kl.-10.19.02.png

Virksomhedsinformation om Turkish Airlines

Med Turkish Airlines kan du flyve til destinationer som Kathmandu i Nepal, Dallas, Houston og Seattle i USA, Kuala Lumpur i Malaysia, Barcelona i Spanien, Quebec i Canada og mange andre destinationer på tværs af kloden. Turkish Airlines flyver fra Københavns lufthavn, og er blandt de populære flyselskaber i Danmark. Du kan næsten altid komme til den ønskede destination med Turkish Airlines, som flyselskabet, der transporterer dig.

Du skal dog være opmærksom på, at Turkish Airlines ikke er et flyselskab, som har base i EU. Derfor vil du ikke være berettiget til kompensation, hvis du oplever en flyforsinkelse udenfor EU med Turkish Airlines. Er du forsinket fra et ikke EU-land, og flyver ind i EU med Turkish Airlines, så er man ikke berettiget erstatning under EC/261/04. Vær særlig opmærksom på dette når du booker flyet for din næste rejse. For flyvninger udenfor EU er det en fordel, at flyselskabet har base i EU.

Turkish Airlines er desuden medlem af Star Alliance-netværket. Hvis du bliver medlem, har du mulighed for at optjene miles. Alt efter hvor meget du flyver, har du adgang til forskellige lounges i diverse lufthavne, fordele ift. en hurtigere check-in, hurtigere bagagehåndtering m.m. Med andre ord kan du opleve et hav af forskellige kundefordele.

Har du en flyforsinkelse, hvor flyselskaber som Turkish Airlines ikke betaler den kompensation, som du er berettiget til som passager, så kan du oprette en sag hos Dansk Rejsehjælp ved at klikke her.


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.