Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med Turkish Airlines

Turkish Airlines oprindelse

Turkish Airlines oprindelse fører os helt tilbage til 1933, hvor de startede ud som det første flyselskab i Tyrkiet. De har siden da opnået titlen som det bedste flyselskab i Europa, og er et flyselskab som gør meget ud af din komfort ombord.

Dét, der især karakteriserer Turkish Airlines, er de mange lande, de flyver til. De kan nemlig tilbyde flyruter til nærmest alle lande i verden. For at være helt præcis, vil du kunne vælge mellem 120 forskellige lande.

I dag holder flyselskabet til i Istanbul lufthavn.

Virksomhedsinformation

Med Turkish Airlines kan du flyve til destinationer som Kathmandu i Nepal, Dallas, Houston og Seattle i USA, Kuala Lumpur i Malaysia, Barcelona i Spanien, Quebec i Canada og mange andre destinationer på tværs af kloden.

Turkish Airlines er desuden medlem af Star Alliance-netværket. Hvis du bliver medlem, har du mulighed for at optjene miles. Alt efter hvor meget du flyver, har du adgang til forskellige lounges i diverse lufthavne, fordele ift. en hurtigere check-in, hurtigere bagagehåndtering m.m. Med andre ord kan du opleve et hav af forskellige kundefordele.

Men hvordan står man ift. ens rettigheder, hvis man oplever en Turkish Airlines forsinkelse eller aflysning? Herunder kan du blive endnu klogere på de muligheder, du har.

Erstatning fra Turkish Airlines

En flyforsinkelse eller aflysning falder sjældent på et godt tidspunkt. Når du står i denne situation, er der en række fælles faktorer, som påvirker, om du kan få kompensation eller erstatning. De faktorer er bl.a. 1. Bliver du pålagt ekstra omkostninger. 2. Oplever du et økonomisk tab enten i form af forplejning eller mistede hotelovernatninger. 3. Hvor meget senere kommer du til din egentlige destination. 4. Hvor lang en flystrækning du skal på?

Når dit fly er forsinket

Hvis din Turkish Airlines forsinkelse gør, at du kommer mere end 3 timer senere til din destination, kan du få kompensation. Beløbet på din kompensation vil her afhænge af, hvor lang en flyvetur du skal på.

Hvis du står i en forsinkelse på mere end 5 timer, er du i din ret til at få billetten refunderet eller få en returbillet.

Hvis din flyforsinkelse medfører, at du er nødt til at sove på hotel, så skal flyselskabet betale for overnatningen samt transport til og fra hotellet.

Man skal dog huske på, at kompensationen ikke er mulig i situationer, hvor uvejr eller en uventet arbejdsnedlæggelse er årsagen til forsinkelse.

Du vil kunne få erstatning i følgende tilfælde:

Hvis forsinkelsen bliver så mange timer, at du bliver nødt til at booke nye billetter, eller du mister bookede hotelovernatninger.

Når dit fly er aflyst

Ved Turkish Airlines flyaflysninger har du forskellige muligheder, når flyet er aflyst. Du kan få billetterne tilbagebetalt. Du kan vælge at få ombooket dit fly til den næste ledige afgang. Og du kan få din billetter ombooket til et senere tidspunkt.

Disse muligheder frafalder dog, hvis:

  • Du 2 uger før flyafgangen er blevet informeret omkring aflysningen.
  • Du i stedet er blevet ombooket, og denne booking lever op forskellige tidsgrænser.
  • Det er usædvanlige omstændigheder, der har forårsaget aflysningen (såsom vejrforhold m.m.).

Se læs mere om andre flyselskaber: Vueling eller Transavia


Nanna

Nanna, Dansk Rejsehjælp