Rettigheder ved TAP Air Portugal aflysning og forsinkelse

Det er altid til gene, når et flyselskab meddeler aflyste fly eller en lang flyforsinkelse. Om årsagen er inden for flyselskabets kontrol ved eller ej, så ændrer det ikke på den store indvirkning dette kan have på din afgang og rejse. Derfor har EU lavet en Forordning, som beskytter passagerenes rettigheder når det kommer til flyforsinkelser eller aflysninger. Her skal flyselskaber så som TAP Portugal udbetale kompensation. Denne kompensation kommer dog ikke nemt, og det er altid en udmattende kamp, som kan tage mange måneder, og i visse tilfælde også år.

Vi hos Dansk Rejsehjælp hjælper med at søge erstatning på de rejsendes vegne, så TAP Air Portugal ikke spiser folk af med en dårlige undskyldninger som ekstraordinære omstændigheder, dårligt vejr eller andre ekstreme forhold. I omkring 70% af alle passagerer, så afviser TAP Portugal deres krav uretmæssigt. Herefter er vi som en statsautoriseret inkasso virksomhed nødsaget til at tage TAP Portugal i retten. Du kan få tjekket din sag gratis igennem vores hjemmeside på www.danskrejsehjaelp.dk.

Forsinkelser og aflysninger så er de utrolig svære at gardere sig helt imod. Det er derfor også til din fordel, hvis du har sat dig ind i de rettigheder og muligheder, så du kan stå stillet bedre næse gang du skulle være uheldig med dine flyvninger. Du kan derfor læse dette opslag, og tilegne dig mere viden omkring dine rettigheder.

Hvornår skal TAP Air Portugal betale kompensation?

Når man oplever en TAP Airlines Portugal forsinkelse eller flyaflysning, der overstiger 3 timer til ens endelige destination, så kan man kræve kompensation. Hvis aflysningen eller forsinkelsen overstiger 3 timer, så ar man nemlig nogle passager rettigheder jf. EU Forordning EC 261/04. Denne dikterer, at flyselskaber skal betale et fast beløb til kunden, i tilfældet af, at de ikke transporterer dig til din endelige destination til tiden. Flyselskaberne er nemlig garant for at flyvningen afgår på det tidspunk, som der står på billetten. Da dette er en EU forordning, så skal man flyve fra EU eller flyve ind i EU med et europæsik flyselskab. Nedenfor kan du se om din flyvning falder ind under Forordningens rammer:

  • Dit fly rejser fra et europæisk land = altid berettiget til kompensation.
  • Dit fly rejser fra et ikke europæisk land, men flyver til et europæisk land med et europæisk flyselskab = altid berettiget til kompensation
  • Dit fly rejser fra et ikke europæisk land til et andet ikke europæisk land. Så har du ikke ret til kompensation ligemeget om du flyver med et europæisk flyselskab eller ej.
  • Dit fly fly rejser fra et ikke europæisk land, men flyver til et europæisk land med et ikke europæisk flyselskab. Så har du ikke ret til kompensation.

Flyselskabet kan undgå at betale dig kompensation, hvis de kan godtgøre at årsagen til aflysningen eller forsinkelsen var forårsaget af ekstraordinære omstændigheder. Dog vil de fleste almindelige årsager såsom tekniske problemer give dig ret til kompensation.

Foruden kompensation skal flyselskaberne som TAP Portugal også betale din ekstra omkostninger og/eller en fuld refusion. Ved et aflyst fly kan man nemt ende med at stå med omkostninger til en ekstra hotelovernatning, mad, drikke eller betaling til en ny. flyvning. Brug knappen nedenfor, og lad os gennemgå dit fly med TAP Air Portugal gratis og uforpligtende.

Hvor meget kan du kræve i kompensation når dit fly er forsinket eller aflyst?

Hvor meget du kan få i erstatning kommer an på hvor mange timer du var forsinket, men også hvor langt du har rejst. Du kan se en oversigt over din erstatning for flyaflysning og flyforsinkelse nedenfor:

  • 1.500 km eller mindre (udløser en berettigelse på 250 EUR
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km (udløser en berettigelse på 400 EUR)
  • Over 3.500 km (udløser en berettigelse på 600 EUR)

For rejser over 3.500 km så skal du være forsinket mere end 4 timer, før at få den fulde berettigelse på 4.500 km. Hvis du er forsinket over 3 timer, men ikke over 4, så må diverse flyselskaber som TAP Air reducere din berettigelse med 50%.

TAP Portugal aflysning refusion af din flybillet

Hvis du har fået meldingen, at dit TAP Portugal fly er aflyst, har du forskellige muligheder.

  • Du kan få din købesum tilbagebetalt.
  • Du kan få dine billetter ombooket til næste ledige flyafgang.

Ved en ombooking skal flyselskabet betale for en overnatning og transport dertil og tilbage til lufthavnen, hvis en overnatning er nødvendig.

En erstatning eller kompensation er ikke mulig, hvis du er blevet oplyst omkring flyaflysningen 14 dage før afgang. Kompensationen er heller ikke mulig, hvis du allerede er blevet ombooket af flyselskabet, og bookingen stadig kan indfri flere tidsgrænser.

Derudover gælder erstatningen heller ikke, hvis aflysningen skyldes omstændigheder som uvejr eller andet.

TAP Air Portugal forsinket fly kompensation

Hvis dit TAP Airlines Portugal fly er så forsinket, at du må købe nye billetter for at komme frem, har du ret til erstatning. Det gælder også, hvis du har er gået glip af en booket hotelovernatning på din rejsedestination. Flyvninger med forsinkelser på under 3 timer, er ikke berettiget til kompensation. Altså er du ikke berettiget til kompensation for en forsinkelse på to timer.

Husk at Dansk Rejsehjælp kan hjælpe dig med kompensationen for et forsinket eller aflyst fly. Du kan blot besøge vores hjemmeside på Dansk Rejsehjælp.

TAP Portugal oprindelse

TAP Air Portugal er et portugisisk flyselskab, som i mere end 70 år har fløjet rejseglade kunder rundt i verden. TAP Airlines blev etableret tilbage i 1945. De startede dermed lige efter afslutningen af 2. verdenskrig. De har base i Lissabon og selskabet, deres ruter og antallet af kunder er vokset siden da. I 2017 kunne de fejre, at de havde fløjet 14 millioner passagerer rundt til forskellige destinationer.

Virksomhedsinformation TAP Air Portugal

TAP Airlines Portugal tilbyder destinationer rundt i hele verden. De har bl.a. ruter til Ghana, Brasilien, USA, Ungarn, Luxembourg, Spanien, Irland, Senegal, Finland og mange andre destinationer.

De er medlem af Star Alliance. Det betyder, at du har mulighed for at blive medlem af en kundeklub, som tilbyder forskellige fordele, alt efter hvor meget du flyver. Du kan bl.a. optjene miles, som kan bruges til andre flyveture m.m.

Hjemmeside: danskrejsehjaelp.dk

Telefon: +45 6913 6906

E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.