Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med TAP Air Portugal

Når det kommer til flyforsinkelser eller aflysninger, så er de utrolig svære at gardere sig helt imod. Det er derfor også til din fordel, hvis du har sat dig ind i de rettigheder og muligheder, som kan stille dig bedre i en forsinkelse. Det gælder ved alle de flyselskaber, du rejser med, inklusiv TAP Airlines.

TAP Airlines oprindelse

TAP Air Portugal er et portugisisk flyselskab, som i mere end 70 år har fløjet rejseglade kunder rundt i verden. TAP Airlines blev etableret tilbage i 1945. De startede dermed lige efter afslutningen af 2. verdenskrig. De har base i Lissabon og selskabet, deres ruter og antallet af kunder er vokset siden da. I 2017 kunne de fejre, at de havde fløjet 14 millioner passagerer rundt til forskellige destinationer.

Virksomhedsinformation

TAP Airlines Portugal tilbyder destinationer rundt i hele verden. De har bl.a. ruter til Ghana, Brasilien, USA, Ungarn, Luxembourg, Spanien, Irland, Senegal, Finland og mange andre destinationer.

De er medlem af Star Alliance. Det betyder, at du har mulighed for at blive medlem af en kundeklub, som tilbyder forskellige fordele, alt efter hvor meget du flyver. Du kan bl.a. optjene miles, som kan bruges til andre flyveture m.m.

Erstatning fra TAP Airlines

Når man oplever en TAP Airlines Portugal forsinkelse eller flyaflysning, er der mulighed for at få erstatning. Aflysningen eller forsinkelsen kan nemlig betyde, at man står med omkostninger til en ekstra hotelovernatning, eller at man går glip af betalte overnatninger på den destination, man er på vej til.

Erstatningen afhænger af et par forskellige ting, som vi kan se nærmere på.

Erstatning ved et forsinket fly

Hvis dit TAP Airlines Portugal fly er så forsinket, at du må købe nye billetter for at komme frem, har du ret til erstatning. Det gælder også, hvis du har er gået glip af en booket hotelovernatning på din rejsedestination.

Hvis du omvendt oplever, at dit fly er så forsinket, at du kommer mere end tre timer for sent til din destination, så er der også mulighed for en mindre kompensationen. Kompensationen afhænger dog af, hvor lang flyvningen er.

Der er derfor alle gode grunde til at sætte sig ind i, hvornår man kan få erstatning eller kompensation ved en TAP Airlines Portugal forsinkelse.

Erstatning ved et aflyst fly

Hvis du har fået meldingen, at dit TAP Airlines Portugal fly er aflyst, har du forskellige muligheder.

  • Du kan få din købesum tilbagebetalt.
  • Du kan få dine billetter ombooket til næste ledige flyafgang.
  • Du kan få en ombooking til et senere tidspunkt.

Ved en ombooking skal flyselskabet betale for en overnatning og transport dertil og tilbage til lufthavnen, hvis en overnatning er nødvendig.

En erstatning eller kompensation er ikke mulig, hvis du er blevet oplyst omkring flyaflysningen 14 dage før afgang. Kompensationen er heller ikke mulig, hvis du allerede er blevet ombooket af flyselskabet, og bookingen stadig kan indfri flere tidsgrænser.

Derudover gælder erstatningen heller ikke, hvis aflysningen skyldes omstændigheder som uvejr eller andet.

Se læs mere om andre flyselskaber: Transavia eller LOT Polish Airlines


Nanna

Nanna, Dansk Rejsehjælp