Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med LOT Polish Airlines

Læsetid: 5 minutter – Sidst opdateret 10/10/2023

Når man har en rejse forude, så er det ofte forbundet med en del planlægning. Derfor kan det også falde på et ubelejligt tidspunkt, hvis ens fly er forsinket eller aflyst. Men hvordan skal man forholde sig til forsinkelser, der trækker ud? Hvis du oplever eller har stået i en LOT Polish Airlines forsinkelse, så kan du blive informeret omkring de rettigheder, du måtte have her.

Erstatning fra LOT Polish Airlines

Hvilke rettigheder og muligheder har du, hvis du oplever en LOT Polish Airlines forsinkelse eller aflysning? Der er grundlæggende et par forskellige faktorer, der påvirker dine muligheder. Kort fortalt gælder det 1. Hvor meget forsinket flyet er. 2. Hvor lang din flyrejse er på. 3. Hvad der har forårsaget forsinkelsen. 4. Hvor forsinket bliver du til din destination? 5. Giver en forsinkelse eller aflysning dig ekstra omkostninger eller et økonomisk tab.

Men lad os dykke mere ind i scenariet med både en forsinkelse og aflysning.

Erstatning ved forsinkelse med dit fly

Der kan være mulighed for at få en refundering af din billet eller en returflyvning, hvis flyet er mere end 5 timer forsinket. Og skulle du samtidig have udgifter i forbindelse med hotelovernatning, skal LOT Polish Airlines dække dine omkostninger samt betale for transport til og fra hotellet.

Hvis du ankommer mere end 3 timer senere til din destination er der mulighed for kompensation. Kompensationens størrelse afhænger dog af, hvor lang en flyvning du skal på. Her skelner man mellem flyveture som er:

  • 1.500 km eller mindre.
  •  Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Kompensationen er dog ikke mulig, hvis årsagen til aflysning skyldes omstændigheder, der er usædvanlige. Det kunne eksempelvis være vejrforhold.

Erstatning ved aflysning af dit fly

Når et LOT Polish Airlines fly aflyses, er der forskellige muligheder. Man kan få billettens købesum tilbagebetalt. Man kan få ens flyafgang ombooket til næste ledige afgang. Eller man kan få ombooket flyet til senere. I tilfælde af ombooking er det flyselskabet, som skal betale for hotelovernatning, hvis dette er aktuelt.

Der er desuden også mulighed for kompensation. Igen afhænger størrelsen på kompensationen af, hvor lang en flyvetur, man skulle på. Men skelner mellem flyveture som er:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU

Kompensationen er dog ikke muligt, hvis man allerede to uger før afgang er blevet informeret omkring aflysningen, eller man allerede er blevet ombooket.

LOT Polish Airlines oprindelse

LOT Polish Airlines er et polsk flyselskab med oprindelse tilbage i 1928. Flyselskabet kom til, da landets flyselskaber blev lagt sammen. Når man flyver med dem i dag, sætter man sig ind i europæisk producerede fly – dette var dog ikke tilfældet efter 2. Verdenskrig. Her mistede de alle fly, indtil de i 1945 kunne starte op igen med russisk, producerede fly.

LOT Polish Airlines er medlem af Star Alliance, sammen med en række andre flyselskaber som United Airlines, SAS m.m.

Der er i dag en lang række destinationer, man kan komme til med LOT Polish Airlines. Heriblandt mange forskellige destinationer i Europa og Asien.

Virksomhedsinformation

Med LOT Polish Airlines er der rig mulighed for at komme til destinationer som Ukraine, Beirut, Sri Lanka, Sydkorea, Indien og destinationer som Milano, Paris og Stockholm.

Da de er medlem af Star Alliance betyder det også, at du kan nyde godt at de mange rejsefordele, der findes, hvis du selv er medlem. Det gælder alt fra at optjene miles, ekstra adgang til lounges m.m.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.