Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysninger med Austrian Airlines

Læsetid 3 minutter – Sidst opdateret 10/10/2023

Som flypassager kan det være ganske ubelejligt, hvis et fly er forsinket eller aflyst. Du kan dog være berettiget til kompensation eller erstatning, hvis dit Austrian Airlines fly ikke flyver som planlagt. Du kan sætte dig mere ind i dine rettigheder og muligheder herunder.

Erstatning fra Austrian Airlines

Hvis du oplever en Austrian Airlines forsinkelse, så kan der være kompensation at hente i disse tilfælde:

– Hvis Austrian Airlines forsinkelsen varer mere end 5 timer, kan du have ret til en refundering af dine billetter. Eller alternativt at billetterne ombookes til en returflyvning.

– Hvis forsinkelsen medfører, at du ankommer 3 timer senere til din rejsedestination, kan du have ret til kompensation. Her afhænger størrelsen af kompensationen af, hvor lang din flyrute er.

  • Er flyruten 1.500 km eller mindre.
  • Er flyruten mellem 1.500 og 3.500 km.
  • Er flyruten uden for EU og længere end 3.500 km.

Svaret på flyrutens længde kan derfor lede dig i retningen af, om der er lidt eller mere kompensation at hente.

Ved en Austrian Airlines forsinkelse kan du også ende med at skulle booke nye billetter, hvis forsinkelsen trækker ud, eller ikke gør det muligt at nå dit næste fly m.m. Her er det flyselskabet, som skal betale for de økonomiske omkostninger, du har. Det gælder også, hvis du mister hotelovernatninger, som du allerede har booket.

I mange af ovenstående situationer vil det være sådan, at man ikke har ret til kompensation, hvis forsinkelsen er forårsaget af omstændigheder som uvejr m.m.

Hvis du oplever en Austrian Airlines aflysning, gælder følgende ift. at få erstatning:

Når dit fly er aflyst, vil du kunne enten:
1. Få refunderet prisen på din flybillet.
2. Få en ombooking så du kan komme afsted til næste ledige afgang.
3. Ombooke billetten så den kan bruges på et senere tidspunkt.

Hvis du vælger en ombooking, skal Austrian Airlines betale for en hotelovernatning samt transporten til og fra hotellet.

Du vil ikke kunne få kompensation for en aflysning i disse tilfælde:

  • Hvis du 2 uger før flyrejsen er blevet informeret omkring aflysningen.
  • Hvis du har fået en ombooking, som også efterlever forskellige tidsgrænser.
  • Hvis aflysningen er forårsaget af omstændigheder, der er usædvanlige.

Austrian Airlines oprindelse

Austrian Airlines oprindelse går tilbage til 1957, hvor det opstod i en fusionering mellem Air Austria og Austrian Airways. Desuden er flyselskabet det nationale flyselskab i Østrig.

Austrian Airlines er medlem af Star Alliance, hvilket kan komme alle medlemmer til gode, når de flyver med Austrian Airlines.

Virksomhedsinformation

Med Austrian Airlines kan du komme til mere end 130 forskellige destinationer rundt i verden. Du kan booke en tur til destinationer i både Mellemøsten, Europa, Afrika, Asien, Nordamerika og Caribien. Her kan du komme til lande som Jordan, Iran, Irak, Israel, Kina, Thailand, Sri Lanka, Maldiverne og mange andre lande.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.