Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysning med Lufthansa

Hvad end du skal på weekendtur, ferie eller forretningsrejse, så kan det være ubelejligt med en Lufthansa forsinkelse eller aflysning. Derudover kan det også betyde, at du står med ekstra udgifter, eller at du ikke når bookinger, du har gjort dig. Og hvordan står man stillet i disse tilfælde? Bliv klogere på din rettigheder herunder.

Lufthansas oprindelse

Lufthansa er et tysk flyselskab med rødder tilbage til 1926. I dag er det Tysklands nationale flyselskab, og det indtager andenpladsen, når det kommer til det største flyselskab i Europa.

Lufthansa opererer i hele verden, og tilbyder ruter til kontinenter som Europa, Asien, Nordamerika og Sydamerika.

Virksomhedsinformation

Som kunde hos Lufthansa er det muligt at rejse til Indien, Thailand, Sri Lanka, Indonesien, Canada, USA, Colombia, Cuba og mange andre destinationer.

Erstatning fra Lufthansa

Som kunde hos Lufthansa har du forskellige muligheder, hvis dit fly er forsinket eller aflyst.

Lufthansa forsinkelser

Du har mulighed for at få din flybillet refunderet, hvis dit fly er 5 timer forsinket. I dette scenarie kan du også vælge at få en returflyvning.

Ved forsinkelser har det også en betydning, om du ankommer senere til din endedestination. Forsinkelser på mere end 3 timer til din destination betyder, at du kan få kompensation. Beløbet stiger alt efter, hvor langt du skal flyve. Du kan se de forskellige trin her:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Du skal have din kompensation udbetalt kontant, ved bankcheck eller som en bankoverførsel. Alle andre måder at tilbagebetale beløbet på, skal godkendes af dig skriftligt.

Der er dog tilfælde, hvor du ikke har ret til kompensation. Det er i tilfælde, hvor forsinkelsen skyldes årsager, der er usædvanlige.

Lufthansa aflysninger

Når man oplever en aflysning, kan det også betyde, at man mister det beløb, som billetten har kostet. Du har derfor ret til:

  • En refundering af prisen for din flybillet.
  • En ombooking af din billet, så du kan komme med næste ledige afgang.
  • En ombooking af din billet, så du kan komme afsted på et senere tidspunkt.

Du har yderligere mulighed for at få kompensation. Ligesom ved forsinkelser, så vil beløbet på kompensationen også hænge sammen med, hvor lang din flyvetur er. Din ret til kompensation frafalder også, når årsagen til aflysningen skyldes arbejdsnedlæggelse, uvejr eller andre usædvanlige begivenheder. Kompensationen frafalder også, hvis du er blevet informeret om aflysningen 2 uger før afgangen, og hvis du allerede er blevet ombooket.

Hvis du ombookes til næste ledige afgang, så skal Lufthansa betale for en hotelovernatning samt transport, hvis dette er nødvendigt.

Fælles for en Lufthansa forsinkelse eller aflysning

Grundlæggende kan du have ret til erstatning, hvis en forsinkelse eller aflysning betyder, at du må booke nye billetter. Det samme gælder også, hvis du ikke når hotelovernatninger eller lignende, som du har booket. I disse tilfælde er det Lufthansa, som skal dække dine udgifter.

Se læs mere om dine rettigheder med andre flyselskaber: Norwegian og KLM.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Nanna

Nanna, Dansk Rejsehjælp