Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysning med DAT Danish Air Transport

I ethvert erhverv der har med transport at gøre, kan det være svært at undgå forsinkelser. Hvis man står midt i en DAT Danish Air Transport flyforsinkelse, kan det være rart, at man kender sine rettigheder. Især hvis forsinkelsen betyder, at man skal købe nye billetter eller ikke når frem i tide. Blive klogere på hvilke muligheder du har herunder.

DAT Danish Air Transport oprindelse

DAT Danish Air Transport er et dansk flyselskab, som er særligt gode til indenrigsflyvninger. Flyselskabet blev stiftet tilbage i 1989, og de gør det nemmere at flyve på tværs af Danmark. DAT Danish Air Transport holder til i Vamdrup, hvor de har hovedsæde.

Virksomhedsinformation

Med DAT Danish Air Transport er det muligt at komme nemmere rundt til forskellige destinationer i Danmark. Det gælder byer som Aalborg, Aarhus, Billund, Sønderborg, Odense, København og Bornholm. Derudover foretages der også forskellige flyvninger til Norge.

Erstatning fra DAT Danish Air Transport

Der kan være flere situationer, hvor du har mulighed for at få erstatning ved DAT Danish Air Transport.

Erstatning ved forsinkelse DAT Danish Air Transport

Ved en DAT Danish Air Transport forsinkelse på 5 timer eller derover er der mulighed for en refundering af flybilletten. Et alternativ hertil er også, at man får billetten ombooket.

En forsinkelse kan også betyde, at man ikke kan nå frem til sin destination i tide. Hvis du ankommer mere end 3 timer senere end planlagt, er der mulighed for kompensation. Kompensationen vil stige, jo længere din flyvetur er. Man inddeler flyvninger på denne måde:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Grundlæggende er der også erstatningsmulighed, hvis du selv har måtte købe nye flybilletter eller du er gået glip af hotelovernatninger, du har booket. Der er dog en max grænse for, hvor stor en erstatning, man kan få.

Erstatning ved aflysning med DAT Danish Air Transport

Hvis dit DAT Danish Air Transport fly aflyses, har du forskellige rettigheder:

  • Du kan få refunderet købesummen af din flybillet.
  • Du kan få ombooket billetten til næste ledige flyafgang.
  • Du kan ombooke billetten til et senere tidspunkt.

Det vil ikke være muligt at få kompensation, hvis man er blevet oplyst omkring aflysningen 2 uger før afgang. Og heller ikke hvis man allerede er blevet ombooket af flyselskabet.

Fælles for en DAT Danish Air Transport forsinkelse eller aflysning

Uanset om man står overfor en forsinkelse eller aflysning, så frafalder en kompensation, hvis årsagen skyldes uvejr, arbejdsnedlæggelse eller andre begivenheder, man ikke kan forudsige.

Hvis man dog har haft omkostninger pga. forsinkelsen eller aflysningen, så skal flyselskabet dække dette. Det kan være, at man har måtte booke en ekstra hotelovernatning. Det kan også være, at man har haft en økonomisk tab, hvis ikke man har kunne nå frem til bookede hotelovernatninger.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.