Rettigheder ved flyforsinkelse eller aflysning med British Airways

Erstatning fra British Airways

Forsinkelser er ikke altid til at forudsige – ikke engang for British Airways. Ikke desto mindre så kan det forlænge ens rejsetid, og kræve ekstra planlægning fra egen side, for at ens rejse kan gå op alligevel. Du kan du have forskellige rettigheder alt efter, hvilken forsinkelse eller aflysning du står overfor. Du kan blive klogere herunder:

British Airways forsinkelse

Når det kommer til dine rettigheder som flypassager, så er de ofte afhængige af, hvor meget et fly er forsinket, eller om forsinkelsen giver dig ekstra omkostninger.

Ved en forsinkelse der varer 5 timer eller derover, har du ret til en refundering af din billet. Alternativt har du også mulighed for at få en returbillet.

Derudover gælder der også den regel, at du har ret til kompensation, hvis du ankommer 3 timer senere til din destination. Kompensationens størrelse vil altid hægte sig op på, hvor lang en flyvetur du skal på. Man inddeler flyvninger på denne måde:

  • 1.500 km eller mindre.
  • Mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Over 3.500 km og uden for EU.

Man kan dog ikke få kompensation, hvis forsinkelsen skyldes årsager, der ikke er almindelige.

British Airways aflysning

En flyaflysning kan om noget give ekstra arbejde med logistikken. I dette tilfælde har du ret til: 1. En refundering af hele billettens beløb. 2. En ombooking til næste ledige tid. 3. En ombooking til et andet tidspunkt.

Samtidig er det muligt at få kompensation. Kompensationens størrelse vil stige alt efter, hvor lang en flyvetur, du skal på. De tre forskellige beløb, man kan få er koblet på disse tre faktorer:

  • Flyvninger på 1.500 km eller mindre.
  • Flyvninger mellem 1.500 km – 3.500 km
  • Flyvninger over 3.500 km og uden for EU.

Du kan ikke blive tildelt kompensation, hvis du allerede er blevet informeret omkring aflysningen 2 uger før afrejsetidspunktet. Det samme gælder, hvis du allerede er blevet ombooket, eller hvis aflysningen skyldes særlige omstændigheder.

Fælles for British Airways forsinkelse og aflysning

En forsinkelse kan betyde, at man må booke en hotelovernatning. Det kan være, at der ikke går et nyt fly før dagen efter, eller at forsinkelsen trække så meget ud, at det bliver natten over. Ansvaret for betaling af hotelovernatning samt transport til og fra hotellet ligger hos British Airways.

Det er også British Airways, som er ansvarlige for erstatning, hvis du ikke når frem til dit hotel i tide og derfor mister betalte overnatninger. Eller hvis du naturligvis har været nødsaget til selv at købe nye billetter.

British Airways oprindelse

British Airways hører til blandt de største flyselskaber i Europa. Derudover så er det også det nationale flyselskab i England. British Airways har markeret sig som det flyselskab, som har flest afgange over Atlanten.

Oprindelsen af British Airways

British Airways har rødder helt tilbage til 1919, men det var først i 1939, at navnet kom til, da der opstod en fusion af to andre flyselskaber, som vi i dag kender som British Airways.

I dag er British Airways et flyselskab, som er kendt for dets billige flyrejser hele verden rundt.

Virksomhedsinformation

Som kunde ved British Airways er det muligt at komme til destinationer i Europa, Afrika, Nordamerika, Mellemøsten, Syd- og Central Asien, Australien m.m.

Opret din sag og få eksperthjælp til at inddrive din kompensation: Dansk Rejsehjælp


Jacob - Ansat hos Dansk Rejsehjælp

Mit navn er Jacob, og jeg har skrevet denne artikel. Jeg arbejder hos Dansk Rejsehjælp. Vi har hjulpet næsten 40.000 mennesker med at få kompensation og refusion for deres forsinkede eller aflyste flyrejser. Har du nogle spørgsmål ift. din egen rejse, så kontakt mig endeligt på nedenstående informationer. E-mail: kundeservice@danskrejsehjaelp.dk Telefonnummer: 6913 6906 Om Jacobs karriere med flykompensation: Jeg har arbejdet med flykompensation siden 2016, og har mange tusinde inddrivelser under bæltet. Jeg er stolt af at arbejde for Dansk Rejsehjælp, da vi møder vores kunder i øjenhøjde. Dette har resulteret i at vi har den bedste Trustpilot, med mere end 1.200 anmeldelser. Jacobs er autorisret til at drive inkassovirksomhed: Jacob har en inkassobevilling, som gør at han må inddrive alle tilgodehavender. Dette inkluderer både kompensation og refusion.