All FAQs (Helpie FAQ)

Sample of All FAQs (Helpie FAQ)

Helpie FAQ

 • Hvem dækker en rejseforsikring?

  Rejseforsikringer dækker som regel dig og din husstand, dvs. familiemedlemmer, der er tilmeldt din folkeregisteradresse. Forsikringen kan også dække udeboende børn, der bor alene og er under 18 eller 21 år.

 • Hvor dækker en rejseforsikring?

  En rejseforsikring dækker enten i Europa eller globalt. Vær opmærksom på, at rejseforsikringen ikke dækker udgifter, der allerede er omfattet af det blå EU-sygesikringskort, når du rejser inden for EU/EØS.

 • Hvilke rejser er dækket?

  En rejseforsikring dækker som udgangspunkt private ferierejser. Nogle rejseselskaber dækker også rejser i forbindelse med praktikophold og frivilligt arbejde i udlandet.

 • Hvor længe dækker en rejseforsikring?

  Årsrejseforsikringer dækker typisk rejser, der er mellem 30 og 60 dage. Husk at tjekke, hvad der gør sig gældende for din rejseforsikring. Ofte kan du tilkøbe en tillægsforsikring, hvis du ønsker at forlænge perioden.

 • Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen med Ryanair?

  Specifikke tidspunkter kan variere afhængigt af flyselskabet og destinationen. Ryanair og andre lavprisselskaber kan anbefale at ankomme mindst 2 timer før afgang, men det er altid bedst at dobbelttjekke denne information på din billet eller på flyselskabets hjemmeside, da det kan ændre sig.

 • Hvad gør man, når man har checket ind hjemmefra?

  Når du har checket ind hjemmefra, skal du typisk gå direkte til sikkerhedskontrollen ved ankomst til lufthavnen, medmindre du har bagage, der skal afleveres. Du kan have din boardingkort på din telefon eller printet ud, klar til at blive scannet ved sikkerhedskontrollen og ved boarding.

 • Hvor lang tid før skal man være i lufthavnen med håndbagage?

  Generelt anbefales det at ankomme mindst 1 til 1,5 timer før afgang, hvis du kun har håndbagage, men dette kan variere afhængigt af lufthavnen og den specifikke flyvning.

 • Er det en fordel at tjekke ind hjemmefra?

  Ja, det kan være en fordel at tjekke ind hjemmefra. Det sparer tid ved lufthavnen og kan give dig bedre valg af pladser, især hvis der er mulighed for at vælge pladser på forhånd. Desuden kan det reducere stressen ved indtjekning i sidste øjeblik og kan være nyttigt, hvis der er lange køer ved skranken til check-in.

 • Hvorfor skal man være i lufthavnen 2 timer før?

  At ankomme til lufthavnen 2 timer før afgang anbefales generelt for internationale flyvninger. Dette tidspunkt tillader passagerer at have tilstrækkelig tid til at gennemføre sikkerheds- og grænsekontroller samt eventuelle andre procedurer, der kan tage tid, som at finde gaten, købe sidste øjebliksartikler eller håndtere uventede forhold såsom køer ved sikkerhedskontrollen.